Dag van de Kampvuurmuzikant

Update 24 april 2020:
Vanwege het coronavirus gaat de Dag van de Kampvuurmuzikant dit jaar niet door. Lees hier het volledige bericht

Een knisperend kampvuurtje is onlosmakelijk verbonden met kamperen op een Natuurkampeerterrein. Staren in het vuur, genieten van het buiten zijn, een goed gesprek en dat alles in een prachtige natuur. En om het af te maken: akoestische gitaarmuziek om bij weg te dromen of zachtjes mee mee te zingen.

In 2016 organiseerde Stichting De Groene Koepel voor het eerst een evenement rondom kampvuurmuziek, toen nog ‘De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’ geheten. Na voorrondes op diverse Natuurkampeerterreinen vond er een finale plaats en uiteindelijk natuurlijk een winnaar.

In 2017 en 2018 werd het wedstrijdelement meer losgelaten omdat dit beter past bij de uitstraling van de Natuurkampeerterreinen. Op De Dag van de Kampvuurmuzikant kwamen op diverse Natuurkampeerterreinen in Nederland een aantal muzikanten optreden. Per locatie werd er vervolgens wel een publieksfavoriet gekozen, maar er vonden geen voorrondes of finales plaats.

In 2018 kwam er ook een vervolg op de Dag van de Kampvuurmuzikant: Het Kampvuurfestival.

Zowel De Dag van de Kampvuurmuzikant als het Kampvuurfestival waren erg succesvol en werden zeer goed ontvangen door zowel beheerders al publiek/kampeerders.

© 2024 Dag van de Kampvuurmuzikant

Thema door Anders Norén