Locaties 2020

Update 24 april 2020:
Vanwege het coronavirus gaat de Dag van de Kampvuurmuzikant dit jaar niet door.
Inschrijven is dus niet meer mogelijk!


Ben je muzikant en wil je meedoen aan De Dag van de Kampvuurmuzikant? Leuk! Lees hieronder hoe het in z’n werk gaat!

Bij het kampvuur passen allerlei soorten muziek: zang, gitaar, dwarsfluit, didgeridoo, als het maar akoestisch is. Een goede kampvuurmuzikant weet zijn publiek te beroeren, mee te krijgen en vast te houden. Kun jij daarvoor zorgen? Schrijf je dan nu in!

Er zijn dit jaar 28 Natuurkampeerterreinen die de Dag van de Kampvuurmuziekant organiseren.

Per locatie doen er vijf muzikanten mee. Bij het plaatsen van de deelnemers houden we rekening met deze voorkeurslocatie, maar we kunnen niet garanderen dat je daar naartoe wordt gestuurd. We kijken dan altijd naar de volgende dichtstbijzijnde locatie.

Komende editie wordt er géén publieksfavoriet gekozen: meedoen is puur voor de gezelligheid! Een ode aan het buitenleven én aan het eeuwenoude gebruik van muziek bij het kampvuur.

Muzikanten kunnen zich opgeven tot 1 mei 2020

Bekijk hier alle voorwaarden voor deelname

klik op de één van de provincies om snel de deelnemende locaties te kunnen bekijken:

Drenthe

Thyencamp – Hooghalen

Tussen de weilanden in het buurtschap Laaghalerveen ligt het lommerrijke Natuurkampeerterrein Thyencamp. In de buurt zijn de heidegebieden het Hijkerveld en het Witterveld, het Fochteloërveen met de kraanvogels, de vogelkijkhut in Diependaal en boswachterij Hooghalen.

Je kampeert er op ruime plekken met een geweldig uitzicht over de weilanden. Ook mooi: Thycamp wordt beheerd op een zo duurzaam mogelijke en klimaatneutrale manier!

Schrijf je in voor dit terrein


Voscheheugte – Mantinge

Weids uitzicht over het Mantingerveld en de ondergaande zon. En dan nog een kampvuurtje en mooie muziek erbij! Natuurkampeerterrein Voscheheugte is een ruim opgezet terrein, met stukken ongemaaid gras en wilde bloemen. Laat je omringen door de natuur. Er is een fijn eethuis bij met een borrelhut en een terras. Gezelligheid gegarandeerd!

Schrijf je in voor dit terrein


De Groene Hen – Uffelte

De Groene Hen is gelegen tussen boerenland en natuurgebied ’t Holtingerveld. Niet aangemerkt als Nationaal Park, dus nog lekker ongerept en rustig. Dé plek voor vogelliefhebbers en fotografen. Wandel rond het Brandeveen, een prachtig ven. Fietsroutes vanaf de camping. Geniet van heide, bos en vennen. Op 2 km afstand is natuurlijk zwemwater.

Schrijf je in voor dit terrein

TERUG NAAR BOVEN


Flevoland

Dasselaar – Zeewolde

In het Horsterwold kun je eindeloos fietsen, wandelen en mountainbiken. Door het gebied loopt een ruiterpad van 80 km. Je kunt naar hartelust struinen in natuurontwikkelingsgebied de Stille Kern.

Midden in het grootste loofhoutbos van West-Europa ligt de Dasselaar. Noten- en appelbomen maken van het terrein een park in het bos. Er zijn zeven kampeerweitjes met elk hun eigen karakter. Een heerlijke plek met veel privacy!

Schrijf je in voor dit terrein


De Altena – Zeewolde

Natuurkampeerterrein De Altena ligt midden in het Hulkesteinse bos. Samen met het Horsterwold is dit het grootste aaneengesloten loofbos van Europa.

Het Natuurkampeerterrein bestaat uit zes velden van verschillende grootte. Alle velden zijn door de natuur afgeschermd van elkaar en bieden een heerlijk rustige kampeerplek. De Altena kenmerkt zich door natuurbeleving, ruime plekken en zeer eenvoudige voorzieningen. Gezelligheid en back to basic zijn hier de kernwoorden.

Schrijf je in voor dit terrein


Scoutinglandgoed – Zeewolde

Kamperen op beschutte kampeerveldjes in het bos of op aan de oever van het Nuldernauw, uitdagende outdooractiviteiten en nieuwe avonturen beleven: het kan op het 40 hectare grote Scoutinglandgoed volop. Er zijn kampeervelden voor groepen variërend van zes tot zestig kampeerders, ieder met een eigen stookplaats.

Kamperen op Scoutinglandgoed Zeewolde kan het hele jaar! Geniet zomer én winter van de prachtige natuur, fijne voorzieningen en een uitgebreid activiteitenaanbod.

Schrijf je in voor dit terrein

TERUG NAAR BOVEN


Friesland

De Bekhofschans – Boijl

In het hart van het noorden ligt een van de oudste natuurkampeerterreinen van Nederland, De Bekhofschans. De houtwallen vormen met de riviertjes de Linde en de Tjonger het coulisselandschap van de beide Stellingwerven. Drie nationale parken liggen vlakbij. De gevarieerde beplanting ademt rust, ook door de meer dan honderd jaar oude bomen die het terrein rijk is. Echt een plek om op verhaal te komen en te genieten van het kampvuur. Want hier is de nacht nog stil en donker.

Schrijf je in voor dit terrein


De Meenthe – Noordwolde

De Meenthe is gelegen in de Lindevallei in een prachtig coulisselandschap. Het Nationaal Landschapspark Drents-Friese Wold strekt zich van Noordwolde uit tot Diever en Appelscha. Het is een zeer beschut terrein rond een vijver in 4,5 ha bosgebied, grenzend aan het Meenthebos, met een mooie kampvuurplek.

Schrijf je in voor dit terrein

TERUG NAAR BOVEN


gelderland

Landgoed Old Putten – Elburg

Op de Veluwe ligt het Landgoed Old Putten (17 ha) met majestueuze oude bomen, aangelegd in Engelse landschapsstijl met oude laantjes. Sinds 1878 in familiebezit en bewoond. Dwars door het landgoed stroomt de Puttenerbeek.

Er zijn twee beschutte kampeervelden met ruime plaatsen omringd door oude bomen. Er zijn zowel mooie zon- als schaduwplekjes. Bij slecht weer is er een fijne ‘huiskamer’.

Schrijf je in voor dit terrein


Harskamperdennen – Kootwijk

Daar waar vroeger de wind nog vrij spel had over de stuifzanden kampeer je nu op een bijzonder sfeervol bosterrein tussen oude dennenbomen. Natuurkampeerterrein Harskamperdennen ligt in het bos van Staatsbosbeheer, vlak bij het Kootwijker Zand en Radio Kootwijk. Harskamperdennen is weliswaar een groot terrein maar heeft de beleving van kleinschalig kamperen weten te behouden. De (overdekte) kampvuurplaats is de ideale plek voor een avondje cultuur in de natuur!

Schrijf je in voor dit terrein


De Vrolijk – Laren

Natuurkampeerterrein De Vrolijk is gelegen in een mooi landschap tussen de landgoederen Oolde, Kring van Dorth en Landgoed Verwolde. Laatstgenoemde heeft een fraaie tuin, moestuin en winkel met streekproducten. Kanotochten over de Berkel. In de directe omgeving is een recreatievijver met zwem-, roei- en visgelegenheid.

Schrijf je in voor dit terrein


Zegenoord – Loenen

Stuifzand, prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden en de Loenense schaapskudde. Dat is de omgeving van Zegenoord. Je kampeert er op hele ruime plekken, op prachtige velden omringd door bomen. Ook heerlijk voor kinderen die er alle ruimte hebben. En – niet een onbelangrijk – ze hebben een hele mooie kampvuurplek!

Schrijf je in voor dit terrein


Kasteel Nederhemert Zuid – Nederhemert-Zuid

Nederhemert-Zuid is een schiereiland: een pareltje. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Ervaar de stilte, maar hoor de vogels. Verwonder je!

Kasteel Nederhemert Zuid is een sfeervol Natuurkampeerterrein dat grenst aan de rivier waarin je heerlijk kunt zwemmen, vissen en roeien. De mooie strandjes met adembenemende zonsondergangen vormen een perfect decor voor een heerlijke avond vol met akoestische muziek rond het kampvuur.

Schrijf je in voor dit terrein


De Haverkamp – Voorst

Natuurkampeerterrein De Haverkamp ligt verscholen tussen singels temidden van weilanden aan de rand van het bos.
In stilte geniet u hier van diverse vogels, reeën en zelfs dassen. Slenterend over het terrein zie je de prachtige grote plekken die door de aanplant veel privacy bieden. Je treft een kikkerpoel, waar kinderen kunnen spelen met schepnetjes, diverse picknicktafels en een tentenveld onder de fruitbomen. Houtkachels beschikbaar om bij je eigen tent een vuurtje te stoken of je treft elkaar bij de gezellige kampvuurplek.

Schrijf je in voor dit terrein

TERUG NAAR BOVEN


Groningen

2Bunders – Bedum

2Bunders ligt op Ellerhuizen, een eeuwenoud en rustig streekje nét ten noorden van de stad Groningen .

Achter een eeuwenoude boerderij ligt het Natuurkampeerterrein, dat bestaat uit twee velden: een beschut veld voor tenten en een boomgaard met houtsingel en doorkijkjes naar het Groninger land. Een kindvriendelijke camping waar veel te ontdekken is: bij de dieren, in de tuinen, met het roeibootje in de vijver, op de skelter over het terrein en ‘s avonds lekker genieten bij het kampvuur…

Schrijf je in voor dit terrein


Fleremaheerd – Sebaldeburen

Duik de geschiedenis in op dit prachtige Natuurkampeerterrein achter een bijzondere boerderij uit 1600. Omringd door een eeuwenoud coulisselandschap met uitgestrekte landerijen. Speur de omgeving af naar reeën, hazen en weidevogels. Het terrein van Fleremaheerd bestaat uit een bos, boomgaard, tuin en wandelpad. Er is een toffe boshut met vuurplaats, dus met dat kampvuur komt het helemaal goed!

Schrijf je in voor dit terrein


Buitenwedde & Entourage – Westerwolde

Een bijzondere samenwerking tussen twee prachtige Natuurkampeerterreinen in Groningen! Kampvuurmuzikanten laten zich horen op Entourage, maar kamperen kan op zowel Entourage als het nabij gelegen BuitenWedde.

Entourage ligt rondom een voormalige boerderij. Rust, ruimte, gastvrijheid en comfort zijn hier de sleutelwoorden. En dat schitterende uitzicht!

Maar kamperen kan dus ook bij BuitenWedde, in het mooie Westerwolde. Een nog onbekend stukje Groningen, maar zeer de moeite waard. Denk aan: bos, kronkelige riviertjes, moerasachtige gebieden en kleine paadjes. En dan BuitenWedde zelf: knussere terreintjes dan deze zijn er niet. Je ziet de reeën voorbij wandelen. En verwonder je op deze plek waar het nog echt donker wordt!

Schrijf je in voor dit terrein

TERUG NAAR BOVEN


limburg

Paradijsvogels – Vijlen

Dit is een van de mooiste plekjes van Zuid-Limburg, een groene hotspot in het Geuldal. GroepsNatuurkampeerterrein Paradijsvogels ligt in de hoogte, tegen de rand van het grote Vijlenerbos, in een enigszins heuvelachtige, open hoogstamboomgaard vlakbij het bos en met mooi uitzicht over het Geuldal en een fijne kampvuurplek om ‘s avonds samen te genieten.

Schrijf je in voor dit terrein


Wega – Weert

Natuurkampeerterrein Wega is een rustig, karakteristiek terrein. Land van Weert, waar Limburg vlak is! Aantrekkelijk gelegen in het Grenspark Kempen-Broek. In afwisselend bos- en weidelandschap,

Het is een gastvrij en sfeervol terrein, geheel besloten en met zeer ruime plaatsen. Kinderen leven zich uit bij de waterpomp en de schommels. Bij slecht weer is er een fijne ‘huiskamer’. Ook is er een prachtige kampvuurplek.

Schrijf je in voor dit terrein

TERUG NAAR BOVEN


noord-brabant

Op ‘t Hogt – Gemonde

In het coulisselandschap van de Meierij ligt Natuurkampeerterrein Op ‘t Hogt. Met op korte afstand knooppunten- en wandelroutes door de velden en langs de Dommel, kun je hier volop genieten van de natuurlijke omgeving. ‘s-Hertogenbosch ligt vlakbij. Tussen struweelhagen en vlechtheggen ligt in de boomgaard van Op ‘t Hogt het kampeerterrein. De plekken zijn beschut door veel struiken en wallen. Een ideale plek voor rustzoekers, families en creatievelingen. In de vuurarena zullen de muzikanten voor een onvergetelijke ervaring zorgen.

Schrijf je in voor dit terrein


De Maasakker – Megen

Natuurkampeerterrein De Maasakker is hét kampeerterrein voor de tentkampeerder. Het ligt in de uiterwaarden van de Maas en in de omgeving van het historische stadje Megen.  Het terrein bestaat uit een veld omgeven door wilgenbomen en diverse struiken. In het grasland bevinden zich ongemaaide stukken waar de natuur haar gang kan gaan. In de zomerperiode wordt op de omliggende akkers maïs en graan verbouwd. Hier is natuur nog natuur, en genieten van de rust nog gewoon. En ‘s avonds is het genieten bij het kampvuur.

Schrijf je in voor dit terrein


De Hoevens – Alphen

Landgoed De Hoevens is een duurzaam beheerd particulier landgoed en maakt uit van een groter natuurgebied. Dus met die natuur zit het wel goed! Kampeer er op een open weide omsloten door houtsingels. Er is een speelbos en een zwemplas. En tussen de kampvuurmuziek door kun je ook nog een potje jeu-de-boules spelen. Op en top kampeergevoel dus!

Schrijf je in voor dit terrein

TERUG NAAR BOVEN


Overijssel

De Klashorst – Diffelen

Natuurkampeerterrein De Klashorst ligt aan de rand van het Hardenbergse Staatsbos. Het is een gemengd bos met stuwwallen en een vennetje dat in gebruik is als recreatieplas. Je geniet er van de rust van de stilte, opgevrolijkt door zingende vogels, maar ook de rust van onthaasten en zorgeloosheid. En uiteraard van de rust van een knapperend kampvuur.

Schrijf je in voor dit terrein


Het Rhanerveld – Hellendoorn

Je loopt zo de Sallandse Heuvelrug op. Natuurkampeerterrein Het Rhanerveld is een oase van rust tussen bos, grasland, heide, heuvels en rivieren. Voor kinderen is er een speelbos. Op de ruime plaatsen is het genieten van de natuur. Een geweldige uitvalsbasis om Overijssel te ontdekken!

Schrijf je in voor dit terrein

TERUG NAAR BOVEN


zuid-holland

De Kleine Rug – Dordrecht

De Alblasserwaard en de Biesbosch zijn fantastische gebieden voor natuurliefhebbers en liggen op een steenworp afstand van het Natuurkampeerterrein. De Kleine Rug is een ideaal startpunt voor boot- en kanotochten. Je fietst zo naar de molens van Kinderdijk of naar Dordrecht, de oudste stad van Holland.

Schrijf je in voor dit terrein

De Grutto – Schipluiden

Dit is echt een bijzonder terreintje op een plek waar je ‘m misschien niet verwacht. Een klein paradijs in de randstad, verscholen in de weilanden tussen Delft en Schiedam. Op De Grutto zijn vier tentenveldjes tussen de bomen. Ook is er een veldje voor een paar campers en caravans. En ook hier ontbreekt een gezellige kampvuurplek niet!

Schrijf je in voor dit terrein

TERUG NAAR BOVEN


utrecht

Fort WKU – Tull en ‘t Waal

Fort WKU (onderdeel Hollandse Waterlinie) ligt in het rivierenlandschap met weidse vergezichten en kent cultuurhistorische elementen. Het terrein ligt nabij de Lek, aan het LAW Liniepad, op het eiland van Schalkwijk.
Binnen de wallen van het Fort ligt het kampeerterrein met een vriendelijk, open karakter. Ruime kampeerplekken (alleen tenten) worden op natuurlijke wijze gemarkeerd. Er is fijn theehuis bij.

Schrijf je in voor dit terrein


Natuurkwartier – Nieuwegein

Het Nieuwegeinse Natuurkwartier is de vreemde eend in de bijt in de serie locaties voor de Dag van de Kampvuurmuzikant. Het is de enige locatie dat geen natuurkampeerterrein is en waar dus niet overnacht kan worden. Nieuwegein en het Natuurkwartier vormen echter wel de thuisbasis van De Groene Koepel, die twee straten verderop gehuisvest is.

Het hart van het Natuurkwartier wordt gevormd door een weelderige vijver. Daar omheen gewaaierd vind je een mooie variatie aan natuurbelevingselementen: van een blotevoeten pad, bijenstal en levende zonnewijzer tot fruitdoolhof, molen en milieueducatiecentrum. De kampvuurmuzikanten spelen in het amfitheater, direct gelegen aan de vijver en aangelegen strandje. Met haar ronde tribune en kampvuurplaats in het midden, waan je je hier bijna in de Romeinse tijd.

Schrijf je in voor dit terrein


TERUG NAAR BOVEN

© 2023 Dag van de Kampvuurmuzikant

Thema door Anders Norén