Programma

Een knapperend vuurtje, een prachtige omgeving en muziek van meer dan 15 kampvuurmuzikanten! Deze kampvuurmuzikanten zijn de publieksfavorieten van De Dag van de Kampvuurmuzikant in juni. Tijdens het Kampvuurfestival bepaalt het publiek welke muzikant(en) zich ‘Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’ mag noemen! Naast muziek zijn er toffe workshops en activiteiten. Kom het buitenleven vieren!

kampvuurmuzikanten

Drift

Dit dobberende duo afkomstig van de Hollandse kustlijn (Den Haag en Haarlem) maken dynamische en catchy popsongs met diepgang. Invloeden van country, blues, jazz, en zelfs een beetje rock passeren de revue en elk liedje is een schilderijtje voor aan de muur met een eigen verhaal dat ze met liefde delen met het publiek.

Zowel Paul als Marjolein hebben een bijzonder eigen stemgeluid, en in de tweestemmige samenzang klinkt het dan ook dubbel zo mooi. De originele gitaarbegeleiding van Paul zorgt voor draagkracht en verrassende wendingen!

Het Kanaal

Het Kanaal raakt en roert met fijnbesnaarde waterpunk en ongepolijste garagefolk. Dit gewaagde alternatieve Nederpop duo keert de ruimte binnenstebuiten.

Geïnspireerd door De Kift, Tom Waits en Calexico banen Evert en Sander zich een weg naar ongekende hoogtes met hun eigenzinnige steigerpop.

Volg de golven naar de bron. Luister naar de ruis in de ether. Strek je uit aan de oever en staar naar het grauwe gewelf. En als je durft, waag een duik in het diepe, donkere water van Het Kanaal.

Boekanier

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan , en  dat geldt vooral als het op levensgenieten aan komt.

En dat doet Boekanier graag.

Kampvuur, fijn stukkie vlees, mooie mensen bij elkaar en gemoedelijk muziek maken,  dat is waar het bij Boekanier om draait.

Het gezelschap bestaat op dit moment uit Dennis Buitink (zang/gitaar) en Leonie Maatkamp (zang/gitaar).

Maar, omdat een ongeschreven bandregel is, dat de deur voor iedereen open staat, kan het heel goed wezen dat er meer muzikanten zijn aangeschoven zodra jij ons live treft.Hol em an! Hout moet!

Kindle

Wij zij Kindle, een trio jonge muzikanten uit het westerkwarier. Kindle bestaat uit singer-songwriter Jorick, basgitarist Teun en muzikante Jorien. Rond het kampvuur spelen is van ons alledrie een hobby, we besloten onze talenten te bundelen tijdens de dag van de kampvuur muzikant.

Wij kijken er naar uit om onze act ‘tussen dromen en waken’ te kunnen spelen bij het kampvuur. We spelen eigen werk en bestaande nummers die iedereen lekker mee kan zingen.

Annemarie Brijder

Van darmbacteriën tot het NOS journaal en van de liefde tot de dood. Annemarie zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar ontwapenende chansons – in Nederlands en Frans – doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Maar dat lukt lang niet altijd. Met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal neemt ze haar publiek mee in haar zoektocht.

Annemarie, van oorsprong bioloog, treedt afwisselend op in Nederland en Frankrijk. Ze stond met haar liedjesvoorstelling ‘Ik ben er klaar mee’ onder andere op het Delft Fringe Festival, in verschillende theaters en op poëziepodia. In mei 2019 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunst Festival en won ze de Aanmoedigingsprijs. In Frankrijk speelde zij onder meer op chansonfestival Les Nuits du Chat in Montpellier en verzorgde zij het voorprogramma van chansonnier Yves Duteil in Vauvert.

In 2017 verscheen haar debuutalbum ‘Evenwicht’ en in 2018 het Franstalige ‘Tu verras bien’.

De Rubænd

Kampvuurmuziek. Van nieuwe klassiekers tot oude popsongs. Een zeer uiteenlopende muzikale mix, altijd gebracht met enthousiasme.

Dicky Rosewater Trio

John Kuster en Jørgen Heinink maken samen al heel lang muziek. De wens ontstond om muziek van alle opsmuk te ontdoen en te kijken wat er dan overblijft. Dat resulteerde in mooie, kleine akoestische liedjes en een verzameling juweeltjes die je met een volledige band nooit zo spelen. Een optreden van het Dicky Rosewater Trio past altijd. Letterlijk omdat twee man met gitaren niet veel plaats innemen maar ook omdat het repertoire dermate toegankelijk en uitgebreid is dat voor elke gelegenheid een passend optreden neergezet kan worden.

Camp

Mienk (gitaar), Jan Cornelis (fiddle) en Jelle (bas) spelen en zingen eigen werk en covers in oldtime american folk stijl met een eigen twist.

teeJoo

Zittend bij een kampvuur. Starend naar de vlammen, de sfeer van de invallende duisternis, met in de verte misschien wel de roep van een bosuil.

Vreemde gezichten om je heen die telkens weer door de oplaaiende vlammen een andere uitdrukking krijgen.

Voor teeJoo is het een uitdaging deze sfeer nog meer te versterken, of je geluksgevoel te vergroten. Tijdens het Kampvuurfestival zal hij een mix van eigen nummers gecombineerd met covers ter gehore brengen die je in sommige gevallen uitnodigen om mee te zingen.

Loet Polkamp

Woont in Arnhem.Speelde 15 jaar drums in een vriendenband, en is op 16-jarige leeftijd begonnen met gitaarspelen.

Veelal nummer van the Beatles, Rolling Stones, Crosby, Stills, Simon & Garfunkel, Cat Stevens, Jackson Browne, Nash & Young, enzovoort.

Trad regelmatig met vrienden op bij open podia.  Heeft een aantal maal een wandeltocht gelopen naar Santiago de Compostela en Rome, waarbij de kleine reisgitaar niet ontbrak. Onderweg werd dan in herbergen gezongen met wandelaars uit de hele wereld. 

Notes for Breakfast

Notes for Breakfast is een Semi-akoestisch duo.

Zij staan voor vrolijke, tweestemmig gezongen eigen liedjes en smaakvolle covers.

Liedjes uit de tijd dat nog analoge plaatopnames werden gemaakt en autotune nog uitgevonden moest worden.

Artiesten waarvan covers gespeeld worden zijn onder andere: The Beatles, Everly Brothers, Beach Boys, Cliff Richard.

De eigen geschreven nummers zijn zelfs nog iets breder qua stijl: de ene keer een vrolijk tweestemmig liedje, een andere keer een wat donkerder Americana/ Outlaw-achtig nummer. Zelfs Nederlandstalige eigen nummers worden niet geschuwd.

Maar allen hebben ze hetzelfde gemeen: Mooi akoestisch, enthousiast uitgevoerd en tweestemmig gezongen.

Meneer Schurk

Wij zijn Meneer Schurk, een duo bestaand uit Simon van den Hurk (27) en David Schram (25). Met ons repertoire nemen we je mee op reis. Onze muziek bestaat uit piano, gitaar, trompet en meerstemmige zang. Het eigen Nederlandstalige werk wisselen we af met een aantal covers, zoals Nergens goed voor (De Dijk), Lichtelijk verlicht (Charl Delemarre) en ‘t Regent zonnestralen (Acda & De Munnik).

Three of a kindle

Three of a kindle (de aanmaakhoutjes) is een gelegenheids-kampvuurband van drie collega’s uit Maastricht. Voor Dave is die gelegenheid ongeveer elke avond, wanneer hij na het eten een vuurtje stookt in de tuin en met de gitaar erbij allerlei liederen zingt uit de voorbije popgeschiedenis. Samen met buurman Pieter, die ook al ruim 30 jaar in diverse formaties de Limburgse en Brabantse podia heeft bespeeld als zanger en drummer hebben ze de laatste drie jaar intieme huiskamerconcerten georganiseerd onder de vlag van Sofar Sounds Maastricht en vele singer-songwriters een podium geboden. Rob Delsing maakt het trio compleet: hij speelde bij de Maastrichtse band Rud-a-dub-dub als zanger en bassist. Three of a Kindle is de beste kans voor Pieter om door te breken als Elvis imitator, Dave als Karaoke-artiest en voor Rob de noodzaak om eindelijk een gitaarhoes te kopen. Bovenal klinken ze samen zoals een warme marshmallow smaakt: een beetje rokerig van buiten en heerlijk zoet van binnen en dat mag bij geen enkel kampvuur ontbreken!

Three of a kindle bestaat uit: Dave Krapels (Zang, gitaar, melodica) Rob Delsing (Zang, gitaar) Pieter Dekkers (Zang, doos, percussie)

The Catch

Het Hellevoetse trio The Catch bestaat uit 3 enthousiaste jonge mannen die elkaar hebben gevonden in hun muzikale vriendenkring.

De band bestaat uit James Kuster (zang/gitaar) die als doorgewinterde akoestische soloact bij velen al bekend is in Hellevoetsluis en omstreken, Frenk Vogel (op cajon) die via diverse bands zijn weg naar het podium heeft teruggevonden en Ben Vrij (gitaar) die in diverse samenstellingen het podium heeft bestegen. Samen brengen zij een mix van herkenbare pop / rock en singer songwriter songs. De setlitst bestaat merendeel uit covers maar ongemerkt komen er ook wat ijzersterke eigen songs voorbij.

The Catch staat garant voor een avond herkenbare liedjes gemixed met eigen verhalen en liefde voor muziek.

Jared

Animal Road

Het hoofddoel van Animal Road is om mensen te vermaken met hun muziek. De muziek die ze maken kan alle kanten in. Zo zijn er nummers die uit de Rock ‘n Roll stappen (Downtown Dolly), maar ook nummers die rechtstreeks van de Singer-Songwriter kant komen (Jack Shit!). Zo blijft ieder optreden (en hun Spotify lijst) lekker fris en afwisselend voor iedereen die zijn/haar oor eraan wil lenen.

Animal Road is een band met haar roots in de omgeving van Den Bosch. Deze band, bestaande uit een vijftal rockers voorziet de avond van de nodige gezelligheid. Ze zijn het beste samen te vatten als poprock met een ruige rand. Met hun zomerse vibes, harmonieuze samenzang, stevig gitaarwerk en up-tempo nummers maakt Animal Road samen met het publiek van ieder optreden een speciale beleving, waar iedereen zich in kan vinden.

Wouter van der Wal

Wouter van der wal, die in 2016 de eerste en vooralsnog enige finale van De beste kampvuurmuzikant van Nederland won, komt een optreden verzorgen op ons Kampvuurfestival!

Wouter hoopt natuurlijk dat hij op 7 september het stokje over kan dragen aan de nieuwe ‘Beste kampvuurmuzikant van Nederland’.

Naar aanleiding van zijn ‘benoeming’ in 2016 startte de theatermaker en singer-songwriter een ‘kampvuurtour’ langs kampeerterreinen. Hij stookte zijn muzikale vuurtjes door heel Nederland en zelfs in België en Frankrijk.

De fantasierijke, verhalende liedjes van Wondere Wouter zijn geschikt voor jong en oud.


ACTIVITEITEN

Workshop ukelele

Ook dit jaar kun je meedoen met een workshop ukelele!

Natuurlijk is het heerlijk om aan te schuiven bij het kampvuur en te genieten van een line-up met geweldige kampvuurmuzikanten. Maar misschien nog wel leuker is, om zelf ook muziek te maken! Doe mee met de workshop ukelele en voor je het weet speel je de sterren van de hemel. Zelfs al je nog nooit een muziekinstrument in je handen hebt gehad!

Workshop op het Kampvuurfestival

Evelyn Brouwers, eigenaar van Ukelele4U, geeft drie keer een workshop ukelele. Als bezoeker van het Kampvuurfestival kun je hier aan deelnemen (zolang er ukelele’s beschikbaar zijn). Wij vragen hiervoor een kleine bijdrage van 2,50,- per persoon. Evelyn geeft wekelijks ukelele workshops door het hele land. Naast ukelele speelt ze ook gitaar, bas, piano en percussie. Daarnaast zingt ze en componeert ze.

Hou onze website in de gaten voor de tijden waarop de workshops worden gegeven!

Workshop Yoga

Naast heel veel mooie kampvuurmuziek, kun je ook heerlijk ontspannen op het Kampvuurfestival! Doe mee aan Festival-flow yoga, of juist aan de Ouder&kind yoga. Hou voor de tijden de website in de gaten..

Festival-flow

Super relaxt, de drukte even laten voor wat het is? Het kan! Doe mee tijdens de festival-flow les. Om vervolgens de festival-flow weer helemaal op te kunnen pakken! Deze les wordt twee keer gegeven.

Ouder & Kind

Heerlijk even echt in contact komen samen met je kind om daarna relaxt samen te genieten van alles wat het festival jullie brengt? Doe mee met de Ouder & kind les!

Yogadocente

De lessen worden gegeven door Liesbeth Bakker.

Liesbeth: “Ik geef steeds weer met heel veel plezier Vinyasa Flow lessen aan jong&oud. En dat op verschillende locaties: van mijn eigen studio tot Natuurkampeerterrein Het Bos Roept. Super leuk (en afwisselend) om iedereen een persoonlijke ervaring mee te mogen geven. Dynamisch en toch ontspannend!”

Workshop Vuur maken

Leer vuur maken op verschillende manieren en onder diverse omstandigheden. Vuur geeft warmte, je kan je voedsel erop bereiden en het creëert veiligheid en comfort. Het is dus belangrijk dat je onder diverse omstandigheden vuur kan maken. Samen gaan we ontdekken op welke manieren je vuur kunt maken, met wat de natuur geeft, veilig en verantwoord. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van een firesteel en een vuurslag. 

Boekmama leest voor

Boekmama is een bevlogen jeugdbibliothecaris en boekblogger, enthousiast aanwakkeraar en verspreider van (voor)leesplezier die inmiddels 10 jaar iedere woensdagmiddag voorleest in de bibliotheek en nog langer aan haar eigen kinderen.

Overdag zal Boekmama een aantal voorleessessies houden voor kinderen van ongeveer 3-7 jaar (jonger of ouder mag natuurlijk ook: iedereen is welkom!) en voor wie niet al te bang is aangelegd, of juist graag bang gemaakt wil worden, leest Boekmama ‘s avonds griezelverhalen bij kampvuur.


blokkenschema’s

© 2024 Dag van de Kampvuurmuzikant

Thema door Anders Norén